Hoppa till huvudinnehåll

"Tjocka släkten" på Korsholms teater

Malin Olkkola, Birgitta Schoultz-Ekblad, Torbjörn Klemets och Olli Siren.
Malin Olkkola, Birgitta Schoultz-Ekblad, Torbjörn Klemets och Olli Siren. Malin Olkkola, Birgitta Schoultz-Ekblad, Torbjörn Klemets och Olli Siren. Bild: Yle/Sarah Karjalainen Österbotten,korsholms teater

"Tjocka släkten" är namnet på Korsholms teaters pjäs sommaren 2016. Det är en förväxlingskomedi av klassiskt snitt som visas på Båskasvallen.

Pjäsen skrevs av Gideon Wahlberg på 1930-talet och utspelar sig ursprungligen i Stockholmsmiljö. , så gänget har jobbat hårt med att överföra den till Veikars och Båskasvallen, där pjäsen nu ges

- Vi har gjort om hela spelplanen till en herrgård. Båskas är ju en jättefin plats och jag tycker den har blivit extra fin i år, säger Malin Olkkola som står för regin.

Torbjörn Klemets spelar gårdskarlen Adde, medan Birgitta Schoultz-Ekblad spelar Fina, Addes fru. Problemen börjar då direktören som äger herrgården reser bort och ger över ansvaret till gårdskarlsparet.

- Samtidigt får de ett brev att Finas syster och hennes man ska komma och hälsa på. Det skulle inte vara något problem om inte Fina hade påstått att de har det mycket bättre ställt än de egentligen har det, säger Malin.

Panik utbryter, men så kommer de på att de ju kan låtsas att de äger gården. Men så börjar det dyka upp fler främmande människor på gården, bland andra Olli Siren, som spelar en karaktär vid namn Julius Sebastian Pettersson.

- Jag ställer till lite förvirring bland gårdsfolket, rör om i soppan men tillför kanske också lite sanningsvärde i lögnerna, säger Olli.

Pjäsen innehåller också mycket musik, som framförs av ett fyramanna liveband. Tjocka släkten har premiär den 1.7 och ges i totalt 13 föreställningar.