Hoppa till huvudinnehåll

Allas öppnar först nästa vecka

Allas utebad är försenat.
Också caféet vid det blivande utebadet Allas är nu försenat. Allas utebad är försenat. Bild: Marianne Sundholm / Yle Allas,utebad,Skatudden, Helsingfors stad,Salutorget (Helsingfors),Helsingfors

Caféverksamheten vid utomhusbadet Allas på Skatudden öppnar inte ännu den här veckan, som var planerat. Tidigast onsdagen 5 juli kan det vara premiär.

- Det är frustrerande för oss att bara vänta, säger Kim Heiniö som ansvarar för restaurangverksamheten vid Allas.

Här byggs utebadet Allas.
Här byggs bassängerna som öppnar i augusti. Här byggs utebadet Allas. Bild: Yle/Helena von Alfthan utebadet allas,Allas,Södra hamnen

Orsaken till förseningen är att byggnadsarbetena inte ännu är klara. Heiniö kan inte säga exakt vad det är som inte är färdigt.

- Det är flera olika saker som man bygger på samtidigt. Cafépersonalen står bara och väntar, och det kostar mycket pengar.

Personalen står bara och väntar

Enligt ursprungliga planer skulle havsbadet ha öppnat redan i maj, men arbetet pågår alltså fortfarande. Bassängerna och bastuavdelningarna tas i bruk först i augusti.

Det är Korjaamo Group som står bakom projektet.

Läs mera:

Pariserhjulet står kvar i minst tre somrar - väntar draghjälp från utebadet Allas

Pariserhjulet på Skatudden i Helsingfors har stått lite ensamt sedan det öppnade sommaren 2014, och besökarsiffrorna har varit låga under vintern. I sommar öppnar utebadet Allas under pariserhjulet och hela området blir livligare.