Hoppa till huvudinnehåll

Roland Garros-vinnaren i blåsväder – Muguruza kom igen och vann

Garbine Muguruza fick slita i den första omgången av Wimbledon.
Garbiñe Muguruza fick slita på allvar i första omgången. Garbine Muguruza fick slita i den första omgången av Wimbledon. Bild: All Over Press tennis,Garbiñe Muguruza,Wimbledon

Den första omgången av årets Wimbledon-turneringen tänkte bjuda på en jätteskräll. Världstvåan Garbiñe Muguruza lyckades ändå besegra sin italienska motståndarinna efter en maratonmatch.

Matchen mellan den spanska världstvåan och oseedade Camila Giorgi varade i hela två timmar och 33 minuter. Spanjorskan vann första set med 6–2, men Giorgi kom igen och vann det andra med 7–5. Sist och slutligen lyckades Muguruza som ifjol tog sig till final i Wimbledon vinna tredje set med 6–4 och tog sig vidare till den andra omgången.

Djokovic rivstartade

På herrsidan tryckte förhandsfavoriten Novak Djokovic på turboknappen direkt från start och vann första set över hemmaspelaren James Ward med 6–0. Sen lugnade den serbiska världsettan ner sig och tog hem de två följande med humanare setsiffrorna 7–6 och 6–4.

Marcus Willis överraskade alla

Det var knappast många som hade hört om den 25-åriga britten Marcus Willis före den första omgången av årets Wimbledon.

Den vänsterhänta Willis gjorde sig ändå betydligt kändare då han lyckades besegra litauern Ricardas Berankis i tre raka set. Inför turneringen var Berankis 54:a på väldsrankingen, medan Willis återfanns på plats 772.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport