Hoppa till huvudinnehåll

Silly Season: Mané på väg till Liverpool, Mkhitaryan överens med United

Sadio Mané firar ett mål för Southampton.
Sadio Mané pinade Liverpool i våras – och imponerade på Klopp. Sadio Mané firar ett mål för Southampton. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press sadio mane,Southampton FC

Southamptons Sadio Mané till Liverpool för 36 miljoner euro och Dortmunds Henrikh Mkhitaryan till Manchester United för 28 miljoner. De här två övergångarna ser ut att bli klara inom kort.

Liverpools tränare Jürgen Klopp är ute efter förstärkning i anfallet och ser inte ut att ro i hamn alternativ nummer ett: Bayern Münchens Mario Götze.

Det betyder att Mané ser ut att bli en av Liverpools profilvärvningar under sommaren. Enligt The Guardian kommer Mané att genomgå en läkargranskning redan på måndag.

Mané är en mångsidig och målfarlig anfallsspelare. Han gjorde elva mål i Premier League förra säsongen. Liverpool får betala 36 miljoner euro till Southampton för Manés tjänster.

Mané gjorde två mål mot Liverpool i våras – en insats som imponerade på Klopp.

Henrikh Mkhitaryan firar mot Liverpool.
Mkhitaryan har varit hett byte på transfermarknaden en längre tid. Henrikh Mkhitaryan firar mot Liverpool. Bild: PICS UNITED/All Over Press Henrich Mchitarjan,Borussia Dortmund

Mkhitaryan nära United

Enligt Sky Sports är mittfältaren Henrikh Mkhitaryan på väg till Manchester United. Den engelska klubben uppges vara överens med Dortmund om en flytt.

Mkhitaryan kopplades ihop med engelska klubbar redan år 2013, men valde Dortmund i stället.

Inledningen var motig, men den förra säsongen var totalt lysande. Glödheta Mkhitaryan stod för 18 mål och 25 assist för Dortmund i fjol.

Också Zlatan Ibrahimovic ser ut att bli klar för United inom kort.

Läs också