Hoppa till huvudinnehåll

Strandvall spelklar på tisdag? "Jag laddar för match”

Sebastian Strandvall.
Sebastian Strandvall laddar för VPS match mot Ilves på tisdag. Sebastian Strandvall. Bild: Juha Tamminen/All Over Press Sebastian Strandvall,fotboll,Vaasan Palloseura

En utebliven stämpel har hållit Sebastian Strandvall borta från VPS matcher i över en månad. Nu har nya dokument skickas in och Strandvall kan bli spelklar på måndag. Det ska bli en lättnad, säger han till Yle Sporten.

Övergångssoppan kan snart vara över för Strandvall – som fortfarande går i väntans tider.

Strandvall lämnade Iran och klubben Rah Ahan i början av maj och skrev snabbt på för VPS i fotbollsligan. Då visste han inte att tiden vid sidlinjen skulle fortsätta i över en månad till.

"Går att göra på tio minuter"

Ett byråkratiskt förbund, en inaktiv klubb och en utebliven stämpel har satt käppar i hjulet för Strandvalls medverkan i VPS matchtrupp.

Nu är en lösning nära. Ett nytt dokument har lämnats in och Strandvall förväntar sig en snabb lösning på bekymren. Nu finns det ingen orsak för Irans förbund att säga nej.

– I normala fall går sådana här saker jättesnabbt. Det går att göra på tio minuter. Jag förväntar mig att Bollförbundet också är aktivt så att vi får ett slut på det här, säger Strandvall till Yle Sporten.

Hur skönt ska det bli att få höra att du är spelklar för VPS?

– Nog ska det bli skönt Jag har förberett mig i flera veckor för kommande matcher. Jag har tänkt att jag måste vara redo ifall jag skulle få chansen. Det ska nog bli en lättnad.

Laddar för match på tisdag

Strandvall säger att tanken är att han ska gå rakt in i matchtruppen då han får ett positivt besked av förbundet.

VPS spelar redan på tisdag, hemma mot Ilves.

Är du aktuell redan då?

– Det hoppas jag. Jag laddar nog för match i morgon, helt klart.