Hoppa till huvudinnehåll

Vasa får behandla dagvattenavgiften igen

Stuprör och dagvattenbrunn.
Vasa förvaltningsdomstol kommer inte att pröva besväret Stuprör och dagvattenbrunn. Bild: YLE/Marcus Lillkvist dagvatten

Vasa förvaltningsdomstol bollar tillbaka besväret om Vasa stads planer på att börja ta betalt för dagvatten till tekniska nämnden.

Vasa förvaltningsdomstol kommer inte att pröva besväret som lämnats in av privatpersonen Rafael Palm mot beslutet att ta betalt för dagvatten. Förvaltningsdomstolen hänvisar till att tekniska nämnden i Vasa i stället borde ta upp ärendet som ett rättelseyrkande.

Det regnvatten och dräneringsvatten som kommer ut från gårdar inom stadsplanerat område i Vasa skulle ha börjat kosta redan i år. Årsavgifterna skulle variera från 25 euro för de minsta gårdarna till 600 euro för riktigt stora fastigheter.

- Jag tycker det är svårt att betala för sådant som man inte har någon nytta av. Det finns inget dagvattensystem ens i näromådet här. Allt vatten som kommer från himlen har i 60 år kommit ner här på tomten, och det har gått riktigt bra, sa Rafael Palm till Yle Österbotten i januari.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten