Hoppa till huvudinnehåll

Postbacken har mycket att erbjuda i sommar

Marit Björkbacka.
Verksamhetsledare Marit Björkbacka utlovar en intressant sommar på Postbacken i Illby. Marit Björkbacka. Bild: Yle/Sofia Strömgård marit björkbacka,Postbacken

På tisdag inleddes Postbackens sommarsäsong. Man kan pröva på traditionellt handarbete, dricka kaffe i kaffestugan och se på en dockutställning i sommar.

Hantverksdagen ordnas den 3 juli på Postbacken i Illby i Borgå, och det är också startskottet till hantverksveckan som pågår i fem dagar. Då har man chansen att pröva på olika slags handarbete, berättar Postbackens verksamhetsledare Marit Björkbacka.

För alla hantverksentusiaster finns det mycket program, till exempel kurser i knyppling, dekorationsmålning och halmarbete.

Under veckan kan man pröva på halmarbete, makramékonst, smidje, dekorationsmålning och knyppling. Kurserna är tvåspråkiga.

Dockor och dragsspelsmusik

Kaffestugan är öppen varje dag klockan 11-17, utom på måndagar, och det ordnas också guidade turer i den historiska miljön.

- På hantverksdagen på söndagen hålls det en auktion och det blir dragsspelsmusik. Dessutom har vi hantverkare här som visar upp sina färdigheter, säger Björkbacka.

Handarbete är viktigt eftersom Postbacken är ett backstuguområde.

- Hantverkare har bott här och speciellt halmarbete var viktigt. Därför försöker vi också uppehålla de här traditionerna.

Dockkonstnären Iida Vanttaja är sommarens gästkonstnär på gården Lindnäs på Postbacken i Borgå. I galleriet öppnar en utställning på söndagen och där kan man ta del av Vanttajas dockor.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland