Hoppa till huvudinnehåll

Egyptiska planets svarta lådor: Rök ombord

Egyptairs plan 804 på Charles de Gaulle.
Egyptairs plan 804 på Charles de Gaulle. Bild: EPA/ETIENNE LAURENT EgyptAir Flight 804,Egyptair,flygplan,Paris-Charles de Gaulle-flygplatsen

Preliminära uppgifter från en av färdskrivarna bekräftar tidigare uppgifter om rökutveckling i kabinen på det kraschade Egyptairplanet. Det uppger de egyptiska myndigheterna.

Tidigare utredningar från franska flygsäkerhetsmyndigheten BEA har visat att rökdetektorer utlöstes på planet och att flera automatiska meddelanden om rökbildning ombord skickades före kraschen i Medelhavet.

De uppgifterna bekräftas nu efter att en av de två så kallade svarta lådorna undersökts. Vid en analys av vraket har man tidigare också hittat spår av sot och skador orsakade av hög temperatur.

Egyptairs flyg 804 färdskrivare.
Egyptairs flyg 804 färdskrivare. Bild: EPA/EGYPT MINISTRY OF CIVIL AVIATION färdskrivare,EgyptAir Flight 804,Svarta lådan

Orsaken till kraschen är fortfarande okänd och flygplanet skickade heller inga nödmeddelanden före det störtade.

De franska olycksutredarna försöker fortfarande reparera planets ljudregistrator som sparar piloternas samtal med varandra och med flygledare.

Egyptairs flyg MS 804 på väg från Paris till Kairo störtade i Medelhavet den 19 maj. Alla passagerare och besättningsmän ombord, 66 personer, dog.