Hoppa till huvudinnehåll

Richardsson bommade OS-gränsen – ingenting funkade för Eriksson

Camilla Richardsson, Paavo Nurmi Games 2015.
Camilla Richardsson fick inte till det i Åbo. Camilla Richardsson, Paavo Nurmi Games 2015. Bild: All Over Press Camilla Richardsson,friidrott,hinderlöpning

På onsdagskvällen hade Camilla Richardsson en till chans att spräcka OS-gränsen på 3 000 meter hinder då det var dags för Paavo Nurmi Games. Det gick inte vägen.

Vasa IS-löparen Richardssons personbästa från förra året, 9.46,34, är en dryg sekund från OS-gränsen (9.45,00).

Richardsson hade alltså nytt personbästa i kikaren då hon inledde loppet på 3 000 meter hinder på onsdagskvällen.

Resultatet blev en miss. Richardsson slutade sexa på tiden 9.53,75 – två sekunder sämre än årsbästa, som Richardsson löpte i spanska Huelva för några veckor sedan.

– Träningarna har gått mycket bra, formen finns där men får inte ut den just nu av nån orsak. I fjol hittade jag den plötsligt till junior-EM, vi hoppas på favorit i repris nu, sa Richardsson till Yle Sporten efter loppet.

Fransyskan Ophélie Claude-Boxberger vann på 9.34,96 före vitryskan Sviatlana Kudzelich och danskan Anna Emilie Møller.

Eriksson: Kan inte mycket annat än skratta

IK Falkens Sandra Eriksson stod över hinderloppet och löpte i stället 1 500 meter i Åbo. Det gick inget vidare då hon korsade mållinjen som tia på tiden 4.16,09.

– Det var ungefär tio sekunder långsammare än det borde vara, man kan inte mycket annat än skratta, säger Eriksson med en hes röst till Yle Sporten.

– Halsen har inte varit så skön de senaste dagarna. Det är gräspollenallergin som stör. Träningen har gått helt okej men de senaste dagarna har ingenting funkat. Jag valde ändå att chansa idag, och det blev nu vad det blev.

Här finns alla resultat från Paavo Nurmi Games.