Hoppa till huvudinnehåll

Hög tid för aktivism

Fler och fler nyhetsproducenter låter aktivister komma till tals i media. Aktivister har gett hopp till små och stora förändringar, men aldrig tidigare har vi kunnat följa människor som aktiverar sig över hela världen. Vi lever i aktivismens tid!

I dokumentärserien Aktivismens tid kommer vi att möta privatpersonerna bakom aktivisterna för att fråga var brytpunkten för att de engagerat sig låg, om konflikterna, framgången, frustrationen och livsvalen. Det här är människor som inte tycker att det räcker att rösta i politiska val - de har viljan, rätten och skyldigheten att förändra sin omvärld.

I det första avsnittet träffar vi 18-åriga studenten Julieta Cederlöf som startade protester mot nazistiskt klotter på sin gymnasieskola. Hon upptäckte att kampen mot rasism fick henne att må bra. Vi möter även Pnina Feiler som är 91 år och sjuksköterska. Hon ser ingen mening med att leva om hon inte kan hjälpa andra, och hon gör därför allt för att känna sig aktiv.

Serien tar oss också ut i världen, bland annat till New Hampshire, Bosnien, Turkiet och Kapstaden

Observera att serien sänds i Yle Fem med ett nytt avsnitt måndag, tisdag, onsdag och torsdag.


Orginaltitel: Aktivismens tid / Sverige
8 avsnitt
Produktion: UR, Sverige 2014

Mer från programmet

Läs också

Nyligen publicerat - Yle Fem