Hoppa till huvudinnehåll

Se Griezmanns hjärtevärmande gest – gav matchboll till mördad polis son

Antoine Griezmann stod för segermålet mot Albanien.
Antoine Griezmann var en hjälte på plan – och utanför den. Antoine Griezmann stod för segermålet mot Albanien. Bild: EPA fotboll,Europamästerskapet i fotboll 2016,Antoine Griezmann,Blaise Matuidi,Frankrikes herrlandslag i fotboll

Antoine Griezmann blev matchhjälte för Frankrike i åttondelsfinalmötet mot Irland. Efter matchen fortsatte han imponera. Han gav matchbollen till en pojke, vars far blev mördad tidigare i juni.

Det var för två veckor sedan som en terrorist knivhögg polismannen Jean-Baptiste Salvaing till döds i en förort till Paris. Också Salvaings fru dog i attacken.

President François Hollande fördömde händelsen, som kallades en terroristattack. Terroristen ska ha haft kopplingar till IS.

Gav bort matchbollen

På söndag befann sig Salvaings son på plats då Frankrike mötte Irland i EM. Griezmann gjorde Frankrikes båda mål i 2–1-segern.

Efter slutsignalen gav Griezmann bort matchbollen och hälsade på pojken.

Upplevde själv terrordåden i Paris

Griezmann har själv varit nära berörd av en terrorattack. I november i fjol befann sig Griezmanns syster Maud på konsert på Bataclan, där 90 personer miste livet i Paris terrorattacker. Hon överlevde händelsen.

Griezmann spelade i träningsmatchen mot Tyskland då terrorattackerna ägde rum.

Frankrike fortsätter EM med att möta Island i kvartsfinal på söndag.