Hoppa till huvudinnehåll

Svenskfinlands bekännelser

gummianka som spyr
gummianka som spyr Bild: © Daniel Borzynski / Alamy Stock Photo alkohol

Har du "glömt" att berätta för dina traditionstrogna föräldrar att du bokat en resa till Thailand över julen? Eller om gången då du blev vräkt från din tvåa eftersom du tyckte att en midsommarkokko på balkongen var en god idé? Eller kanske om att du egentligen tycker om killar och inte tjejer? Du är inte ensam.

Våra föräldrar vet inte allt om oss - på gott och ont. Det kom tydligt fram då X3M:s eftermiddagsprogram Stiftelsen frågade sina lyssnare om vad de håller från sina föräldrar. Här är ett urval av Svenskfinlands bekännelser.

"När jag köper bilar. Har köpt tre bilar inom ett halvt år och de har fått reda på det eftersom de står på gården."

Jag har ännu inte berättat för mina föräldrar att jag är homosexuell.

"Jag berättade inte för min mamma (först några år senare) att jag försov mig till inträdesprovet till tekniska högskolan. Nå ingen fara, jag kom ju in till universitetet."

Mina föräldrar vet inget om att jag har haft två panikattacker under det här året.

"Jag berättade aldrig för pappa att jag hade tatuerat mig förrän tatuering nr. 7. Nu har jag 10."

Jag berättade inte för mina föräldrar att jag knarkar förrän polisen hämtade mig hemifrån.

"Berättade inte att jag bara for på ett av fyra inträdesprov."

Att jag sagt upp min studieplats och slutat studera.

"Berättade inte för farsan att jag låg med en av hans anställda."

Att jag skrev ut mig ur kyrkan. Vi har varit osams sen de fick veta.

"Jag har inte berättat för mamma att jag har träffat en kille … i november …"

Vad har du "glömt" att berätta för dina föräldrar? Lämna en kommentar.

Nyligen publicerat - X3M