Hoppa till huvudinnehåll

Via Tongåvan kan du stöda SOS-barnbyar

Barn sitter vi parkbord och äter glass
Barn sitter vi parkbord och äter glass barn (familjemedlemmar),tongåvan,glass,SOS Barnbyar

Många familjer i Finland har det svårt, bland annat på grund av ekonomiska svårigheter eller problem förorsakade av missbruk eller psykisk ohälsa. Barnen hamnar då ofta i kläm.

Vartenda barn har rätt till en bra och trygg barndom, skydd och omsorg. Men tyvärr uppfylls barnens rättigheter inte alltid, inte ens i Finland.

För tillfället bor över 18 000 barn i vårt land som inte är trygga i sina egna hem, då deras egna föräldrar inte kan ta hand om dem. Dessutom behöver nästan 100 000 barn andra former av hjälp och stöd från barnskyddet. SOS-Barnbyar Finland finns till för just dessa barn.

När ett barn inte kan bo hos sina egna föräldrar kan SOS-Barnbyar Finland erbjuda ett tryggt hem och en trygg fosterfamilj i en barnby. Målet är ändå att så många barn som möjligt ska få växa upp i sina egna hem i trygghet.

Barnbyarna finns på sex orter: i Esbo, St Karins, Tammerfors, Jyväskylä, Punkaharju, Övertorneå och Vihanti. I Jyväskylä har man möjlighet att också inkvartera ungdomar i åldern 13 - 17 år.

Barn sitter och läser i soffa
Barn sitter och läser i soffa Bild: Heli Blåfield SOS Barnbyar,otrygghet,barnhem,barn (familjemedlemmar),ungdomar

SOS-Barnbyar Finland har i redan över 50 år hjälpt barn i vårt land som är i fara att förlora eller redan har förlorat sina föräldrars omsorg. Detta arbete skulle inte vara möjligt utan våra understödjare.

Om barnens nöd berör också dig, kan du stöda:

Skicka sms till 16499 (10 €) Skriv SOS i meddelandet

Ring till donationstelefonen 0600 0 4235 (20€).

Betala via SOS-Barnbyar Finlands webbplats

Betala via bank: Nordea FI27 2386 1800 0100 66, referens 8015

Du kan göra världen till en bättre plats för barn och unga.

Tongåvan fredagar kl 19.30

Läs också

Nyligen publicerat - Vega