Hoppa till huvudinnehåll

Postrodden över Kvarken inställd

Postrodden
Så här såg det ut för tre år sedan när Postrodden ordnades. Postrodden Bild: YLE/Anna Ruda svedjehamn

På grund av väderprognoserna har arrangörerna i Björkö ungdomsförening bestämt att inhibera årets upplaga av Postrodden över Kvarken. I stället ordnas en kortare roddtävling utanför Svedjehamn i Björkö, Korsholm på lördag.

Roddtävlingen som ordnas i stället är 4,5 sjömil lång och för den krävs inga följebåtar. Anmälningar till den tävlingen tas emot från och med fredag kväll. Marknaden och dansen ordnas precis som planerat i Svedjehamn trots att själva rodden över Kvarken är inställd.

Postrodden går vartannat år från Holmön till Björkö, vartannat år i motsatt riktning. I år skulle man ha startat från svenska sidan, från Byviken.

Det här blir tredje året i rad som Postrodden inhiberas på grund av vädret.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten