Hoppa till huvudinnehåll

Minnen av ett land

Familj ombord på ett fartyg på väg till USA.
Familj ombord på ett fartyg på väg till USA. Bild: - programkoncept

Från mitten av 1800-talet flyttade många finländare utomlands. Orsakerna var olika; brist på mat, brist på förtroende för de rådande makthavarna, fattigdom, och så vidare. Många av finländarna började bygga sina nya liv i USA.

I dagens värld pratas det mycket om flyktingar och massförflyttningar. Det här webkonceptet innehåller berättelser om finländarnas egen migration, om orsakerna och om följderna. Framförallt får vi veta vilka spillror av finländskheten som finns kvar hos ättlingarna till dem som lämnade Finland i jakt på ett bättre liv utomlands - hjälp oss gärna med kontaktuppgifter om du kan!

John Stark, Svenska Yle

Vad tycker du om Minnen av ett land?

Tyck till om Svenska Yles övriga programidéer för 2017