Hoppa till huvudinnehåll

Tiotusentals demonstrerar mot brexit i London

”Vad vill vi göra? Stanna i EU!” ropar demonstranterna när de marscherar genom London med skyltar och banderoller.

En skylt med bild på David Cameron med aphänder framför munnen, Boris Johnson med aphänder framför ögonen och Nigel Farage med pahänder framhöf öronen.
En demonstrant håller i en Bregret-skylt under demonstrationen i London den 2 juli 2016. En skylt med bild på David Cameron med aphänder framför munnen, Boris Johnson med aphänder framför ögonen och Nigel Farage med pahänder framhöf öronen. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Brexit,bregret,Storbritannien,Europeiska unionen,demonstrationer (samhälleliga händelser),London

I London röstade 60 procent för att Storbritannien ska stanna i EU. Överlag var stödet för att stanna i unionen större bland unga människor. Majoriteten av demonstranterna är unga vuxna.

- Jag är djupt oroad över min framtid, säger 25-årige Nathaniel Samson från Hertfordshire, norr om London.

Sammanlagt väntas demonstrationen locka omkring 40 000 deltagare.

"Vi kan förhindra brexit genom att vägra acceptera folkomröstningen som slutgiltig och ta bort vårt finger från självförstörelseknappen" skriver initiativtagaren Keiran MacDermott på Facebook.

Många människor håller i plakat under demonstrationen för EU i London den 2 juli 2016.
Demonstrationen väntas locka cirka 40 000 deltagare. Många människor håller i plakat under demonstrationen för EU i London den 2 juli 2016. Bild: EPA/SEAN DEMPSEY march for europe,London,Storbritannien,Europa,Europeiska unionen

- Det är parlamentet som borde fatta det slutliga beslutet om Storbritannien ska höra till EU, säger MacDermott till BBC.

Omkring fyra miljoner människor har skrivit under ett medborgarinitiativ för att hålla en andra folkomröstning.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes