Hoppa till huvudinnehåll

Conte tog känslosamt farväl av landslaget – se video på toppstunderna från EM

Italiens landslagslots Antonio Conte har gjort sitt för sitt land. Strafförlusten mot Tyskland blev hans sista före flytten till Chelsea. Yle passade på att samla ihop de bästa Conte-stunderna från EM i Frankrike.

Efter matchen var det en slagen man som mötte presskåren i Bordeaux.

- Matchen var otroligt jämn, oberoende hur man ser på saken. Våra spelare spelade med stort hjärta och det är verkligen synd att falla ur på det här sättet. Vi trodde på oss själva ända in i det bittra slutet och därför är besvikelsen så stor, konstaterade Conte.

Han passade också på att tacka sina mannar för den gångna, och enligt många överraskande framgångsrika turneringen.

- Fotbollen bjuder på stunder fyllda av glädje, men som idag så kan den också lämna en dålig eftersmak. Det här Italien kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. De har lämnat sin prägel på hela turneringen, sade Conte.

Contes karriär fortsätter i Chelsea i Premier League i höst.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport