Hoppa till huvudinnehåll

Patrik Laine efter att ha tecknat NHL-kontrakt: En del av pengarna går till föräldrarna

På midsommarhelgen ropade Winnipeg Jets upp Patrik Laines namn. I mitten Auston Matthews och till höger Pierre-Luc Dubois.
På midsommarhelgen ropade Winnipeg Jets upp Patrik Laines namn. I mitten Auston Matthews och till höger Pierre-Luc Dubois. På midsommarhelgen ropade Winnipeg Jets upp Patrik Laines namn. I mitten Auston Matthews och till höger Pierre-Luc Dubois. Bild: John Crouch/Icon Sportswire/All Over Press Patrik Laine

Ishockeyspelaren Patrik Laine tecknade på söndagen ett treårigt kontrakt med NHL-klubben Winnipeg Jets. Sedan tidigare var det bestämt att mamma Tuija Laine under den första hösten sköter hushållet i Winnipeg.

Patrik Laine har bestämt att en del av pengarna från det färska mångmiljonkontraktet ska gå till hockeyföräldrarna. Hela sign on-bonusen, en summa som han får för att ha undertecknat NHL-kontraktet, går till föräldrarna Harri och Tuija Laine. Det skriver Winnipeg Sun.

– De har varit till så stor hjälp och har möjliggjort att jag nu är här. Så nu vill jag ge någonting tillbaka, sade Laine.

18-åringens underteckningsbonus är årligen 92500 dollar. Treårskontraktet innebär alltså att den totalt uppgår till 277500 dollar.

– Det är rätt otroligt att skriva under mitt första NHL-kontrakt. Jag har alltid velat göra det och nu är det gjort. Jag är stolt över mig själv.

Siktar på World Cup

Trots NHL-kontraktet blir det ingen istid för Laine under sommaren. Istället fortsätter han rehabiliteringen efter knäoperationen. När Winnipegs andra juniorspelare tränade tecknade Laine istället autografer i ishallen i 40 minuter.

Laine tror att han först kan gå på is strax före World Cup som inleds den 17 september.

– Jag kommer inte att gå på is på en tid. Jag vill inte skada mig själv, istället kommer jag att jobba hårt utanför isen, konstaterade den tidigare Tappara-spelaren.

Mamma sköter hushållet

Laine har redan meddelat att mamma Tuija Laine får följa med till Winnipeg på hösten.

– Det är mitt första år i Nordamerika, jag vill spela i NHL hela säsongen. Min mamma följer med. Jag kan inte laga mat och jag vill inte äta ute varje dag. Det är bra att ha mamma på plats för att laga mat och tvätta kläder, konstaterade Laine tidigare till TSN.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport