Hoppa till huvudinnehåll

Problem i Tyskland – minst tre förändringar i startelvan mot Frankrike

Tysklands startelva i kvartsfinalen mot Italien. Mot Frankrike ser den helt annorlunda ut.
Tysklands startelva i kvartsfinalen mot Italien. Mot Frankrike ser den helt annorlunda ut. Tysklands startelva i kvartsfinalen mot Italien. Mot Frankrike ser den helt annorlunda ut. Bild: EPA/ARMANDO BABANI Tysklands herrlandslag i fotboll

Skador och avstängningar ger den tyska förbundskaptenen Joachim Löw en hel del att fundera på inför semifinalen mot Frankrike.

På torsdagskvällen gör värdnationen Frankrike och Tyskland upp om en finalplats i fotbolls-EM. En match som av många anses vara den moraliska finalen eftersom Tyskland och Frankrike betraktas vara klart bättre än Portugal och Wales som spelar i den andra semifinalen.

Mot Frankrike kan Tyskland tvingas klara sig utan fyra spelare, varav tre startade mot Italien.

Gomez har spelat klart

Anfallsspelaren Mario Gomez är skadad och hans EM är över. Det står också klart att mittfältaren Sami Khedira åtminstone missar semifinalen. Backen Mats Hummels är däremot avstängd.

Dessutom är det oklart om den rutinerade mittfältaren Bastian Schweinsteiger, som endast fått nöja sig med inhopp, kan spela.

Tyskland tvingades på lördagen spela 120 tuffa minuter mot Italien för att ta sig till semifinal. Frankrike hade på söndagen, efter att i halvtid ha lett med 4–0, möjlighet spara på krafterna.

Från Frankrike rapporteras också att Portugals mittback Pepe inte kunde träna på måndagen på grund av en lårskada.

Läs också