Hoppa till huvudinnehåll

The Guardian: Budkrig om Pogbas signatur att vänta

Paul Pogba klappar och tackar publiken.
Paul Pogba är hett byte på transfermarknaden. Paul Pogba klappar och tackar publiken. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Paul Pogba,Frankrikes herrlandslag i fotboll

Både Manchester United och Real Madrid rycker i Frankrikes och Juventus mittfältsstjärna Paul Pogba. Det kan leda till att transfersumman överstiger Juventus värdering på 100 miljoner euro, skriver The Guardian.

År 2012 lämnade Paul Pogba United för Juventus. Övergången var gratis. Nu är United redo att hosta upp minst 100 miljoner euro för Pogbas tjänster.

Enligt The Guardian är Pogba mest intresserad av en flytt till spanska giganten Real Madrid. United är andravalet för tillfället.

Uniteds nyckel: agenten

Juventus värderar Pogba till 100 miljoner euro. För att United ska ro affären i hamn måste alltså klubben antagligen överträffa Real Madrids bud och gå med på Pogbas lönekrav. Pogba uppges vilja ha 300 000 euro i veckan.

Även om Juventus skulle godkänna Uniteds bud har Pogba chansen att tacka nej till klubben, som inte såg hans potential för fyra år sedan.

Paul Pogba spelade tidigare för Manchester United. Här avlossar han ett skott.
Pogba har redan representerat Manchester United under karriären. Paul Pogba spelade tidigare för Manchester United. Här avlossar han ett skott. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Paul Pogba,Manchester United FC

En aspekt som talar för en flytt till United är att Pogba har samma agent som Zlatan Ibrahimovic, den ökände Mino Raiola. Zlatan flyttade som bekant till United i slutet av juni.

Raiola representerar också Henrich Mchitarjan, som också han är klar för United.

En av världens bästa

Trots att Pogba bara är 23 år gammal är han redan en av världens bästa spelare.

Efter flytten till Juventus har Pogba blommat ut på allvar och är en av klubbens mest tongivande spelare. Pogba är också självskriven i landslaget och gjorde mål då Frankrike vann över Island med 5–2 på söndag.

Läs också