Hoppa till huvudinnehåll

Kubas förbund om våldtäktsfallet: Vi vidtar åtgärder

Finlands mur stoppade Bulgarien i VM.
Spelarna missa matchen i Världsligan mot Finland – missar de också OS i Rio? Finlands mur stoppade Bulgarien i VM. Bild: EPA/MaciejKulczynksi/AllOverPress vm 2014

Sex kubanska landslagsspelare i volleyboll är gripna i Tammerfors, misstänkta för grov våldtäkt. Nu har landets förbund reagerat. Vi vidtar åtgärder, så att rättvisa skipas, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

På lördag greps tre kubanska spelare, misstänkta för sexualbrott. Ytterligare fem gripanden gjordes senare, men två av männen släpptes på måndag. De släppta är inte längre misstänkta.

Spelarna är misstänkta för grov våldtäkt. Brottet misstänks ha skett på hotellet där landslaget bodde.

Nu fördömer det kubanska förbundet händelserna.

– Vi vidtar åtgärder, så att rättvisa skipas. Att bete sig på det här sättet strider starkt mot våra värderingar och vår etik, skriver förbundet.

Häktningsbeslut på tisdag

Beslut om häktande måste fattas senast på tisdag vad gäller de spelare som greps på lördag. Ett beslut gällande de övriga fyra ska fattas senast på onsdag.

En spelare är nu häktad.

– Enligt de preliminära uppgifterna är våra spelare inblandade i händelser, som strider mot ärligheten och respekten som styr vår sport och vårt samhälle, skriver förbundet.

Det kubanska volleybollförbundet vill inte spekulera i vilka följder fallet kommer ha gällande landets deltagande i OS i Rio.

Läs också