Hoppa till huvudinnehåll

Ledaren Ronaldo hyllas efter inspirationstalet – se video

Cristiano Ronaldo och Pepe firar Portugals avancemang.
Moutinho satte sin straff – Ronaldo och Pepe fick fira. Cristiano Ronaldo och Pepe firar Portugals avancemang. Bild: /All Over Press Cristiano Ronaldo,PEPE

Var stark, kom igen, var stark! Så säger Cristiano Ronaldo till lagkamraten João Moutinho inför straffläggningen mot Polen. Moutinho går med på att ta en straff – och sätter den.

Cristiano Ronaldo kritiseras ofta för att vara en egoistisk diva på plan – men i kvartsfinalen mot Polen visade han prov på fina ledaregenskaper.

Ronaldo märkte att Moutinho tvekade inför straffläggningen. Då gav han ett ordentligt inspirationstal till Moutinho.

– Hej, hej, Kom och sparka, kom och sparka, kom! Du slår dem bra, om vi förlorar, skit i det. Var stark, kom igen, var stark! Du slår dem bra, kom igen, säger Ronaldo, och lyckas locka med Moutinho.

Klippet med talet har spridits och hyllats på sociala medier.

Hoppa över Twitterpostning

Resultatet? Moutinho skickade Polens målvakt Łukasz Fabiański åt fel håll och satte sin straff. Portugal vann straffläggningen med 5–3 och möter Wales i semifinal.

Välgörenhetens man utanför planen

Det är inte första gången som Ronaldo utmärker sig positivt.

Ronaldo har gjort sig känd som en person som prioriterar välgörenhet högt. Han har donerat miljontals euro och har blivit utsedd till sportvärldens största välgörare.

Ronaldo har bland annat startat en kampanj för att inspirera unga personer att donera mer blod. Ronaldo har själv inga tatueringar för att kunna donera blod så ofta som möjligt.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport