Hoppa till huvudinnehåll

Mourinhos känga: Tror inte Pep passar in här

Jose Mourinho framför Manchester United logotyp.
Jose Mourinho och Pep Guardiola är gamla fiender. Jose Mourinho framför Manchester United logotyp. José Mourinho,Manchester United FC

En av Premier Leagues höjdpunkter på hösten kommer att vara kampen mellan Jose Mourinho och Pep Guardiola – Manchester United mot City. I Premier League fungerar inte Peps sätt att jobba, säger Mourinho.

Mourinho och Guardiola är gamla bittra fiender sedan tiden i Spanien. Då lotsade Pep Barcelona till otaliga pokaler. Samtidigt var Mourinho tränare för den andra giganten, Real Madrid.

Nu har de två tränarna bytt klubbar igen – och hamnat i samma stad. Det är uppgjort för heta möten.

– Jag gillar inte ordet fiende, men jag tror inte att han passar in i det här landet. Det är en sak att vara tränare i Spanien, där det finns två lag som gjorde upp om titeln. Då fungerar hans sätt att jobba, det gör det inte alls i Premier League, säger Mourinho, som mötte pressen för första gången som United-tränare.

Vill vinna allt

Mourinho blev klar för United i våras efter att Louis van Gaal sparkats. Mourinho sparkades från Chelsea efter en turbulent höst och vinter. Nu är det upp till bevis igen för den portugisiske tränaren.

– Det vore pragmatiskt att säga ”låt oss fokusera på att ta oss tillbaka till Champions League och de fyra bästa”. Det är jag inte bra på och det vill jag inte vara bra på. Jag är mer aggressiv, jag vill vinna.

Målet: CL nästa säsong

Allra helst vill Mourinho ha allt – och snabbt.

– Jag vill ha allt. Vill vinna matcher, vill spela bra, vill inte släppa in mål. Jag vill ha anhängarna bakom oss. Jag gömmer mig inte, jag jagar Sir Alex rekord i Champions League-matcher.

United spelar inte i Champions League på hösten. Klubben slutade femma i Premier League förra säsongen, de fyra bästa får chansen att spela i Champions League.

– Den här utmaningen gör mig inte nervös. Den kommer vid rätt tidpunkt i min karriär.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport