Hoppa till huvudinnehåll

Se Islands fotbollslandslag återvända – tiotusentals hyllade hjältarna

Isländska landslaget i fotboll återvänder från EM i Frankrike.
Islänningarna var där för sitt landslag – både i Frankrike och hemma i Reykjavík. Isländska landslaget i fotboll återvänder från EM i Frankrike. Bild: EPA/ASGEIR VALGERDARSON Island,Reykjavik,fotboll,Europamästerskapet i fotboll 2016

Det isländska herrlandslaget i fotboll togs emot som hjältar i Reykjavík efter återkomsten från EM i Frankrike på måndagen. Kapten Aron Gunnarsson ledde en sista vulkanramsa och tiotusentals supportrar stämde in.

Spelarna åkte genom huvudstaden uppe på en dubbeldäckad buss medan tusentals människor hurrade. Före det hade deras plan gjort en lågflygning över Reykjavík före landningen på Keflavíks flygplats.

På flygplatsen saluterades de av brandkåren med vattenbågar. Väl framme i centrum av Reykjavík tog Gunnarson tag i taktpinnen. Det var dags för en sista klappramsa – kanske den mäktigaste av dem alla.

Islands herrlandslag i fotboll hyllades av en enorm folkmassa.
Islänningarna backade upp landslaget både på plats i Frankrike och på hemmaplan. Islands herrlandslag i fotboll hyllades av en enorm folkmassa. anhängare,Islands herrlandslag i handboll,fans

Nästan en tiondel av befolkningen reste till EM

Island förlorade i kvartsfinalen med 2–5 mot värdlandet Frankrike i söndags, men landslaget gjorde ändå historia genom att ta sig så långt.

Uppskattningsvis 30 000 islänningar hade tagit sig till Frankrike för att heja på sitt lag på ort och ställe. Det är nästan en tiondel av landets befolkning.

Video från mottagandet på RÚV:s sajt.

Isländska anhängare med en stor trumma.
Ljudnivån i Reykjavík var hög på måndag. Isländska anhängare med en stor trumma. anhängare,anhängare,Fans,trummor