Hoppa till huvudinnehåll

Bakslag för Pulkkinen i kontraktsjakten – tvingades till operation

Teemu Pulkkinen kommer till VM.
Teemu Pulkkinen spelade 36 matcher i grundserien förra säsongen. Teemu Pulkkinen kommer till VM. Bild: /All Over Press Teemu Pulkkinen

Teemu Pulkkinen har opererat sin ena axel och väntas bli borta i fyra till sex månader. Pulkkinen som senast spelade i Detroit Red Wings är för tillfället kontraktslös.

NHL-säsongen kör igång i mitten av oktober men det är osäkert om Teemu Pulkkinen kommer att spela då. Dels för att han just nu är kontraktslös och dessutom har han genomgått en axeloperation.

Pulkkinen har haft problem med en axel i flera år och bland annat i vintras missade han sex veckor då han skadades i en match mot Arizona.

– Efter VM kändes axeln inte bra och han ville att den opereras och att det skulle ske i Finland. Endast Pulkkinen själv vet hur mycket han påverkades av den här skadan, säger Detroits general manager Ken Holland till MLive.com.

Pulkkinen kan vara tillbaka i oktober men i värsta fall kan han spela först i december. Var han kommer att spela nästa säsong är ännu oklart. Hans kontrakt med Detroit tog slut efter förra säsongen.

Förra säsongen spelade Pulkkinen 36 matcher i grundserien och gjorde tolv poäng. Han är inte uttagen till höstens World Cup.