Hoppa till huvudinnehåll

Isac Elliot ser fram emot föräldrafritt – hör hela intervjun här

Isac Elliot och Ted Urho skojar till det i studion.
Isac Elliot och Ted Urho skojar till det i studion. Isac Elliot och Ted Urho skojar till det i studion. Bild: Yle / Ted Urho Isac Elliot,studiobild,selfier

Egentligen skulle han prata om den nya musiken, men diskussionen gled över till sommarens planer. Som vilken 15-åring som helst tycker han det är spännande att få vara ensam hemma.

Isac Elliot släntrar världsvant in i studion och tar plats framför mikrofonen. Att uppträda inför tusentals fans är en del av vardagen. I grunden är han ändå en 15-årig kille från gränsen till Grankulla.

- Jag är en helt vanlig 15-åring som har en lite speciell hobby, så brukar jag se på det, säger han.

Jag är en helt vanlig 15-åring som har en lite speciell hobby.

Och när han tillfrågas om sommarens planer nämner han konserter och marknadsföringen av den nya EP:n men glider snabbt in på att han ser fram få vara ensam hemma också.

- När föräldrarna reser bort lovade mamma att jag får stanna ensam hemma och vara hundvakt, säger han ivrigt.

Några fester blir det ändå inte.

- Nä, jag ska nog inte ordna fest, bara ha pizzakväll med någon kompis, säger han.

Nä, jag ska nog inte ordna fest, bara ha pizzakväll med någon kompis.

En helt vanlig 15-åring är han förstås inte: När han besöker Yle har en hel skock av hans fans fått reda på att han ska vara där, och står utanför Radiohuset för att få en glimt av sin idol.

Han berättar ändå att han som artist i Finland får leva ett ganska normalt liv och till exempel gå på bio eller till butiken ostört.

Isac Elliot är skivaktuell med nya EP:n A little more.