Hoppa till huvudinnehåll

Dimma framsköt andra dagens starter i Hangö regatta

Ståtliga åttor i Hangö regatta 2016.
Ståtliga åttor i Hangö regatta 2016. Ståtliga åttor i Hangö regatta 2016. Bild: Peter Lindholm Hangö,hangö regatta,klass åtta i segling,segelbåt,segelbåtar,segling,Västnyland

En kraftig dimma sänkte sig utanför Hangö på lördagen (9.7.) då andra tävlingsdagen i årets Hangö regatta skulle köra i gång. Båtarna kom dock iväg vid 12-tiden.

På fredagen blåste det rätt kraftigt då första dagen av seglingstävlingarna gick av stapeln.

Efter att dimman lade sig på lördagen blev det en fin seglingsdag, kommenteras det från en av arrangörsföreningarna Hangö Segelförening.

NJK:s Lauri Lehtinen med sin mot jolle.
NJK:s Lauri Lehtinen flyger fram i sin moth jolle. NJK:s Lauri Lehtinen med sin mot jolle. Bild: Peter Lindholm Hangö,hangö regatta,jolle,lauri lehtinen,moth jolle,segelbåt,segelbåtar,segling,Västnyland

I arrangemangen av Hangö regatta deltar också Ekenäs Segelsällskap och Hangö Udds Segelsällskap.

Seglingstävlingarna avslutas på söndagen (10.7).

Resultaten finns på arrangörernas webbplats.

 • Snö på en bilvindruta

  Uselt väglag - den som har sommardäck uppmanas vara försiktig

  Snö på många håll också på valborgsmässoaftonen.

  Snöfallet har ställt till med problem i trafiken i nästan hela landet och det ser inte mycket ljusare ut på valborgsmässoaftonen. Vägtrafikcentralen uppmanar bilisterna att vara mycket försiktiga - i synnerhet de som redan har bytt till sommardäck.

Läs också

 • Blått isfritt hav, snäklädda fjäll som lyses upp av solen.

  Kampen om det svarta guldet i Arktis

  Norge för den mest expansiva oljepolitiken på decennier.

  Samtidigt som klimatuppvärmningen i Arktis uppmärksammas mer än någonsin för Norge den mest expansiva oljepolitiken på flera decennier. När Finland tar över ordförandeskapet i Arktiska rådet i maj är de arktiska framtidsfrågorna mer akuta än någonsin.

 • Ett porträtt av Donald Trump på hans installationsceremoni.

  Trumps 100 dagar – en cirkus som förändrade världen

  Förvirringen i USA och världen är stor.

  Donald Trumps hundra första dagar vid makten har varit en cirkus utan like. Gång på gång har han stångat pannan blodig då han inte har fått igenom den politik som han har önskat. På en del punkter har han i all fall lyckats. Vi har frågat experter och politiker i Finland om hur de ser på Trumps första tid som president.

Nyligen publicerat - Västnyland