Hoppa till huvudinnehåll

Kinesisk toppmatch spårade ur – Ramires försökte anfalla domare

Ramires spelade tidigare i Chelsea.
Ramires spelade tidigare i Chelsea. Ramires spelade tidigare i Chelsea. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Ramires,Chelsea FC

Den kinesiska toppligan i fotboll har varit på tapeten efter att lokala klubbar börjat köpa in stortalanger från de europeiska ligorna. En av storförvärven – brassen Ramires – tappade fattningen totalt under en drabbning i helgen.

Den tidigare Chelsea- och landslagsmittfältaren gick över till kinesiska Jiangsu Suning under transferfönstret i januari. Övergångssumman uppgavs vara 25 miljoner brittiska pund.

På lördag kväll spelade Jiangsu mot Shandong Luneng Taishan – som ligger på en nästsista plats i ligan. Men Shandong lyckades skrälla och det fick flera av Jiangsuspelarna att koka över.

En av dem var storförvärvet Ramires, som var inblandad i ett slagsmål då matchen tog slut. Mitt i yrseln på plan gav domaren ett rött åt den hetlevrade brassen – som sedan försökte attackera domaren.

Se video på de bisarra scenerna här! (YouTube)

Enligt brittisk media förväntas Ramires få ytterligare sanktioner för det aggressiva beteendet, men inga straff har ännu tilldelats.

Läs också