Hoppa till huvudinnehåll

Rapporterades avsluta karriären på grund av hjärtfel – Real-löftet: Struntprat

Lucas Silva i Real Madrid -uniform.
Lucas Silva har inga avsikter att avsluta sin lovande fotbollskarriär. Lucas Silva i Real Madrid -uniform. Bild: Mikel Trigueros/Urbanandsport/All Over Press Lucas Silva Borges,Real Madrid CF

Söndagen höll på att bli en riktigt grå dag för Real Madrid-fans runtom i världen. Före Cristiano Ronaldo skadade sitt knä i EM-finalen hade mittfältaren Lucas Silva avslutat karriären – men nu skjuter spelaren själv ner nyheten.

23-årige Lucas Silva uppgavs ha ett hjärtfel, som tvingade honom att avsluta karriären. Då kom mittfältarlöftet med sin replik till nyheten, som snabbt hade spridit sig runt fotbollsvärlden.

Enligt Silva var nyheten om hjärtfelet inte direkt osann, men oproportionerligt överdriven.

– Jag höll på att gå igenom rutintester inför en låneperiod med Sporting Lissabon, då det visade sig att jag hade ett stressinducerat rytmfel.

– Men det visade sig vara ett enstaka fall. Jag har genomgått flera liknande test utan samma resultat efteråt, skriver Lucas Silva.

Lånet till den portugisiska storklubben blir ändå inte av och Real Madrid kommer att fortsätta undersöka den unge brasilianarens hjärta.

– Men på grund av nyhetsrapporteringen om incidenten så vill jag nu komma ut officiellt med att säga: Jag tänker inte gå i pension, skriver Silva.

Läs också