Hoppa till huvudinnehåll

Finlandsarenan: Auer framför publik för första gången

Tuomas Enbuske, redaktör, och Anneli Auer på Finlandsarenan i Björneborg
Tuomas Enbuske, redaktör, och Anneli Auer på Finlandsarenan i Björneborg. Tuomas Enbuske, redaktör, och Anneli Auer på Finlandsarenan i Björneborg Bild: Yle anneli auer

Anneli Auer medverkade på onsdag på Finlandsarenan i Björneborg och lockade en stor publik. Framträdandet fick kritik redan innan.

Auer, som först dömdes och senare friades för mordet på sin man i Ulvsby, talade på onsdag eftermiddag om sin nya bok som kommer ut i höst. Hon intervjuades av redaktören Tuomas Enbuske.

Auers framträdande lockade en stor publik och skapade flera meter långa köer av människor som ville lyssna på intervjun. Det här är första gången som hon talar inför publik.

För tillfället skriver hon på en bok där hon bok beskriver sin synpunkt på händelserna och kommer även med en teori om vem som mördade hennes man.

– Under de senaste åren har jag fått en uppfattning om vem det möjligtvis var. Det är en person som redan i början var en av dem som polisen misstänkte. Jag hoppas att undersökningen fortsätter, sade Auer.

Dom för sexualbrott

Kritikerna har påpekat att Auer 2012 dömdes till ett långt fängelsestraff för grovt sexuellt utnyttjande av barn. Hon är nu villkorligt frigiven efter att hon suttit av halva sitt straff. Ändå får hon gratis reklam för sin bok, menar kritikerna.

Sammanlagt dömdes Anneli Auer till sju år och sex månaders fängelse för grovt sexuellt utnyttjande av barn, tvingande till sexuella handlingar, grova våldtäkter, sexuellt utnyttjande av barn, grov misshandel samt olaga hot. Hennes kumpan dömdes till sammanlagt tio års fängelse för motsvarande brott

I maj lämnade Auer in en ansökan om att domen för sexualbrott hävs.