Hoppa till huvudinnehåll

Från Helsingfors till Peking: Eetu Pöysti antar nya utmaningar

Eetu Pöysti ansluter till Kinas KHL-lag.
Eetu Pöysti ansluter till Kinas KHL-lag. Bild: All Over Press Eetu Pöysti,KHL,Jokerit,HC Red Star Kunlun

Anfallaren Eetu Pöysti lämnar Jokerit och flyttar drygt 6000 kilometer österut. Hans nya klubbadress är det nygrundade KHL-laget HC Red Star Kunlun med bas i Peking.

Eetu Pöysti ansluter sig till den femmanna armadan av finländska ishockeyspelare som tar sitt pick och pack och flyttar till Peking till det nygrundade KHL-laget HC Red Star Kunlun.

Tidigare i juli skrev de rutinerade försvarsspelarna Tuukka Mäntylä och Anssi Salmela kontrakt med den kinesiska klubben. Och innan dess hade också målvakten Tomi Karhunen samt backen Janne Jalasvaara skrivit på för klubben.

Det innebär att Pöysti blir lagets femte finländska spelare.

Lejonparten av lagets spelare är mer eller mindre okända – närmast mer – spelare från Kina, men ett par halvbekanta namn finns där, utöver finländarna.

Fransmannen Damien Fleury har representerat sitt land i flera VM-turneringar och gjort en hyfsad säsong i Vasa Sports ligalag säsongen 2014-2015. Slovaken Martin Bakos har spelat för sitt land i VM och ansluter till klubben från Bili Tygri Liberec där han i fjol var lagets sjätte effektivaste spelare. Hans landsman Tomas Marcinko har likaså spelat ett par VM-turneringar och kommer närmast från HC Pardubice där han var lagets tredje effektivaste spelare.

Den 27-årige Pöysti vann FM-guld med HIFK 2011. Efter det har det blivit ligaspel i såväl HIFK som Blues samt KHL-spel i Jokerit. I fjol gjorde Pöysti två mål och stod för tre assist på 24 matcher.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport