Hoppa till huvudinnehåll

FBK får ärva östnyländska släckningsbilar

Räddningschef Peter Johansson vid en släckningsbil av samma typ som den som ska bytas ut
Räddningschef Peter Johansson vid räddningsverket i Östra Nyland Räddningschef Peter Johansson vid en släckningsbil av samma typ som den som ska bytas ut Bild: Yle/Sune Bergström brandbil

Vilken östnyländsk frivillig brandkårsavdelning ska få ärva en gammal räddningsbil när räddningsverket i Östra Nyland byter släckningsbil?

Räddningschef Peter Johansson låter hemlighetsfull:

- Vi har ett cirkulationssystem och en plan men det är en plan som vi hemskt ogärna berättar detaljer om. Orsaken är att det kan hända att någon bil pajar fullständigt och någon annan kår måste få en ny bil i stället för den kår som är först på cirkulationskölistan.

Släckningsbil av den typ som räddningsverket i Östra Nyland ska byta ut
Släckningsbil av den typ som räddningsverket i Östra Nyland ska byta ut Släckningsbil av den typ som räddningsverket i Östra Nyland ska byta ut Bild: Yle/Sune Bergström brandbilar

Räddningsverket i Östra Nyland ska få en ny släckningsbil för brandstationen i Borgå. Modellen är i princip den samma som de nuvarande släckningsbilarna.

Priset på den nya bilen uppskattas till cirka 325 000 euro. Brandskyddsfonden bidrar med 64 000 euro. Peter Johansson antar att bilen är klar att levereras på nästa års sida.

Den bil som nu ska bytas ut är cirka fem år gammal. I princip behöver en släckningsbil inte bytas ut så ofta.

- Till de ordinarie stationerna tar vi ofta de nya bilarna. Vi har också satt nya bilar på de frivilliga kårer som har mycket utryckningar. I stället får en litet tystare station ärva en äldre bil.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland