Hoppa till huvudinnehåll

Fem års fängelse för knivhuggning under valborg

-
- Bild: Yle/Veronica Montén yleballonger,Ekenäs

En nitton år gammal man döms till fängelse efter att ha knivhuggit två personer under valborg i Åbo.

Knivhuggningen inträffade utanför en korvmoj vid Aurabron på valborgsmässoafton. Nittonåringen stod i kön med sin flickvän då ett annat sällskap sökte sig till kön. Ett mindre bråk uppstod och flickvännen mottog ett knytnävsslag i ansiktet. Efter det ingrep nittonåringen och högg de två andra männen upprepade gånger med en medhavd kniv.

Därefter lämnade nittonåringen och hans flickvän platsen. En ambulans tillkallades och offren kunde föras till sjukhus för vård. Händelseförloppet registrerades av en övervakningskamera och materialet var av avgörande betydelse i rätten.

Egentliga Finlands tingsrätt bedömde knivhuggen som livshotande för offren. Nittonåringen dömdes till fem års fängelse och att betala ersättningar på flera tusen euro till offren.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland