Hoppa till huvudinnehåll

Fredagssnackarna: Vi får inte ge vika för rädsla

Lea Adolfsson och Egon Blomqvist.
Lea Adolfsson och Egon Blomqvist. Bild: Yle/Christopher Marins fredagssnackare

För en vecka sedan var Yle Västnylands fredagssnackare Lea Adolfsson i Nice. På fredagen (15.7) fick hon läsa om den grymma attacken som skedde precis på samma område som Adolfsson hade rört sig på.

Vi ska resa som förut och inte ge vika för rädsla menar Egon Blomqvist och Lea Adolfsson.

- Då vi åkte spårvagn förbi fotbollsarenan i Nice diskuterade vi hur grymt det hade varit om något skulle ha hänt där. Där var ju så mycket folk under EM i fotboll. Det känns kusligt att tänka sig att det också skulle ha kunnat hända när man själv var där, säger Adolfsson.

Strikta säkerhetskontroller

Själv var Lea Adolfsson i Nice på en konferens för 2 400 kvinnor och hon kände under sin resa av att fransmännen var extra noggranna med säkerheten.

- Det var ju strikta säkerhetsåtgärder. Alla kontrollerades varje gång vi kom in i konferensrummet.

Res runt!

Attacker kan ju hända i vilken storstad som helst i Europa, säger Egon Blomqvist. Han understryker ändå att attacker som den i Nice inte ska bidra till att vi låter bli att resa.

- Man kan ju inte leva så att man bara sitter i lilla Karis eller Raseborg och inte våga resa någonstans. Nu måste man nog bara fortsätta resa och röra på sig och hoppas på det bästa, säger Blomqvist.

Positivt med en massa turister

Adolfsson håller med och är nöjd över att det finns så många turister överallt och att folk inte är rädda.

- Det är bra att inte ge efter även om de försöker sätta oss på plats.

Yle Västnyland bjuder på fredagar in snackare som reflekterar över veckan som gått. Ekenäsbon Lea Adolfsson och Karisbon Egon Blomqvist diskuterade i Fredagssnacket den 15 juli också om ungas förhållningssätt till träning och om protestpicknicken i Hangö.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland