Hoppa till huvudinnehåll

Simon Zion intar scenen i Ekenäs första gången sedan Idol

Simon Zion.
Simon Zion jobbar för tillfället med sin nya singel. Simon Zion. Bild: Tv4/Annika Berglund simon zion,Ekenäs

Ekenäsbördiga Simon Zion är numera ett bekant namn för många efter att han gjorde succé i den svenska versionen av Idol förra hösten. I augusti återvänder han hem till sina barndomsknutar för att spela på Kulturhuset Karelia.

Det var meningen att Zion skulle uppträda på Augustifestivalen den 13 augusti men evenemanget inhiberades. Istället kör han med två egna konserter den 26 augusti.

Simon Zion må vara uppvuxen i Ekenäs, men det är ett tag sedan han uppträtt i sin tidigare hemstad. Senast var innan han stått på någon av de stora arenorna.

- Det är väldigt roligt att komma till Ekenäs trots att det är tråkigt att det dröjt så länge. Ekenäs kommer alltid att vara ett hem för mig så det känns otroligt bra, säger han.

Zion menar att hans närmaste anhöriga sällan har haft möjlighet att se honom uppträda då han oftast befinner sig i vårt västra grannland.

- Det känns väldigt roligt att få visa vad jag sysslar med för dem som står mig nära. Släkten och familjen är de som väldigt sällan kan komma på mina spelningar då jag är så mycket i Sverige.

Upptagen med låtskrivning och ny singel

Samtidigt som många passar på att njuta av lata semesterdagar så har Zion fullt upp med många projekt.

- Det är högsäsong för spelningar så jag turnerar i Sverige. Jag skriver också massor av låtar, och förbereder för inspelningen av min kommande singel, berättar han.

Zion säger att hans musik har såväl inslag av dansvänliga melodier som lite dystrare toner.

- Den är lite av båda. Min musik är en form av alternativ pop, jag älskar när det finns en känsla av melankoli i låten, förklarar han.

"Jag vill berätta min historia"

Simon Zion är Radio Vegas sommarpratare den 19 augusti, en vecka innan sitt uppträdande i Ekenäs.

Zion säger att han länge övervägde vad han skulle tala om, men att valet till slut föll på att helt enkelt berätta mer om sig själv.

- Många undrar vem de har sett i höstas på tv. Folk får en viss bild av en när man är med i ett tv-program. Jag tänkte att det bästa jag kan göra är att berätta min historia. Jag pratar mycket om tillhörighet, integritet och min resa, säger Zion som bland annat kommer att prata om hur det var att bli pappa i ung ålder.