Hoppa till huvudinnehåll

Leicesters guldhjälte Kanté till Chelsea i rekordaffär – ”en dröm som besannas”

Kanté håller ögonen på bollen i Premier League.
Kanté slet exemplariskt på Leicesters mittfält hela säsongen. Kanté håller ögonen på bollen i Premier League. Bild: imago/BPI/ All Over Press N'Golo Kanté,Leicester City FC,Premier League

N'Golo Kanté kom från ingenstans och gjorde en superb säsong i Leicester, som vann Premier League. Nu drar han vidare till Chelsea i en affär som är värd ungefär 35 miljoner euro.

Leicester lyckades inte hålla i sin slitvarg under sommarens transferfönster.

Kanté var en Leicesters bästa spelare under säsongen och dominerade ofta stort på mittfältet. Det gjorde att fransmannen varit hett byte i sommar. Valet föll på London och Chelsea.

– Jag är så glad över att ha skrivit på för en av Europas största klibbar. Det är en dröm som besannas för mig, säger Kanté till Chelseas webbplats.

Kanté skrev på för fem år i Londonklubben.

Hoppa över Twitterpostning

Rekordaffär för Leicester

Den defensiva mittfältaren spelade bara en säsong i Leicester. Kanté kostade bara runt sju miljoner euro då han flyttade till England från franska Caen för ett år sedan.

Nu kostade Kanté närmare 35 miljoner,skriver BBC. Det är ett transferrekord för Leicester.

Kantés karriärkurva pekar spikrakt uppåt. Han spelade för Frankrike i EM. Säsongen slutade med två medaljer i prisskåpet – Frankrike förlorade som bekant mot Portugal i finalen i EM.

– Min första säsong i England var mycket speciell. Nu hoppas jag på att uppnå ännu mer som Chelsea-spelare.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport