Hoppa till huvudinnehåll

TPS törstar efter spel i fotbollsligan

Mikko Hyyrynen, TPS träningar, 25.10.2016
Mikko Hyyrynen, TPS träningar, 25.10.2016 Bild: Yle/Janne Isaksson Turun Palloseura (fotboll),Mikko Hyyrynen

TPS vill upp till fotbollsligan. Avancemanget vore inte bara en sportslig ansiktslyftning, utan också ett ekonomiskt livsvillkor.

- Klubben måste avancera till fotbollsligan, det är inget att hymla med. Det måste inte ske i år, men på sikt måste vi upp, säger Jouko Peräaho, styrelseordförande för FC TPS.

Peräaho och den övriga ledningen har under året också fått kritik för hanteringen av klubbens ekonomi, inte minst från anhängarna.

- Om vi inte nu kommer vidare, så är det dags att ta en titt i spegeln, erkänner Peräaho.

Enligt Jouko Peräaho är division ett, där klubben håller till, en lämplig serienivå för lovande juniorspelare som vill utvecklas. Den ekonomiska ekvationen är svårare, eftersom sponsorintäkterna ligger på en klart lägre nivå än för ett ligalag.

- Flera företag har regler som säger att företaget endast stöder idrott på högsta serienivån.

Peräaho tror inte heller att spelarbudgeten och resekostnaderna skulle stiga märkbart i ligan.

Massfinansieringen ger arbetsro - men bara säsongen ut?

TPS avslutade förra veckan sin massfinansieringskampanj som bringade in över 300 000 euro.

Summan var ett minimikrav för att kunna rädda ekonomin under den pågående säsongen.

- Den här finansieringsformen var olustig på det sättet, att hade vi bara fått in till exempel 280 000 så hade vi varit tvungna att återbetala alla pengar.

Intäkterna från massfinansieringen räcker emellertid bara till att täcka utgifterna den här säsongen och TPS är fortfarande en skuldsatt förening. Peräaho säger sig ändå vara hoppfull in för fortsättningen

- Vår klubb är nästan skuldfri nu. Efter att vi betalat av skulderna och avslutat den pågående säsongen så tror jag vår balansräkning ser helt annorlunda ut än vad den gör nu.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland