Hoppa till huvudinnehåll

Indonesiens mest efterspanade IS-ledare har högst sannolikt dödats

Talespersonen för den nationella polisen i Indonesien, Roy Rafli Amar, säger att Santoso med 90 procents säkerhet har dött.
Talespersonen för den nationella polisen i Indonesien, Boy Rafli Amar, säger att Santoso med 90 procents säkerhet har dött. Talespersonen för den nationella polisen i Indonesien, Roy Rafli Amar, säger att Santoso med 90 procents säkerhet har dött. Bild: MAST IRHAM Boy Rafli Amar,nationella polisen i indonesien,Indonesien

Indonesiens efterlyste IS-ledare Santoso har troligtvis dött i en sammandrabbning med indonesiska säkerhetsstyrkor på ön Sulawesi. Indonsesiska myndigheter ser det som en stor seger för Indonsien om han har dödats.

En talesman för Indonesiens nationella polis, Boy Rafli Amar, säger till AP att Santoso har dött med 90 procents säkerhet, men polisen ska ännu bekräfta det med hjälp av dna-prov.

Också en annan person från den indonesiska terrorgruppen Mujahidin Indonesia Timur, MIT, ska ha dödats i striderna.

Polisen i Indonesien bär ut två kroppar ur ambulansen, båda är två döda medlemmar ur terrorgruppen East Indonesia Mujahidin (MIT)
Polisen i Indonesien bär ut två kroppar ur ambulansen, båda är två döda medlemmar ur terrorgruppen East Indonesia Mujahidin (MIT). Polisen i Indonesien bär ut två kroppar ur ambulansen, båda är två döda medlemmar ur terrorgruppen East Indonesia Mujahidin (MIT) Bild: OLAGONDRONK Indonesien,east indonesia mujahidin

Santoso är en av Indonesiens första militanta ledare som sade sig tillhöra terrororganisationen IS och regeringen har försökt döda honom i flera år.

IS-ledaren och hans anhängare har bland annat utfört en rad attacker mot regeringens säkerhetsstyrkor.

USA har betecknat Santoso som terrorist.