Hoppa till huvudinnehåll

Kones resultat förbättrades

Kones flagga utanför byggnad
Kones flagga utanför byggnad Bild: EPA/Seppo Sirkka börsbolag

Kone gjorde i april-juni en vinst på nära 349 miljoner euro, att jämföra med 325 miljoner under samma period i fjol. Vinsten per aktie uppgick till 0,54 euro, mot 0,51 euro i fjol.

Resultatet är mer än vad analytikerna hade väntat sig, och Kone har skrivit upp tillväxtprognosen för året en smula. Bolaget räknar med att göra en vinst på mellan 1,25 och 1,33 miljrder euro, förutsatt att valutornas växelkurser hålls mer eller mindre på samma nivå som under årets början.

Kones omsättning under andra kvartalet steg till 2,27 miljarder euro. Under samma period år 2015 var omsättningen 2,21 miljarder.

Det samlade värdet på de beställningar bolaget fick i april-juni sjönk en aning, till drygt 2 miljarder euro. Nedgången beror på den svaga tillväxten i Kina - på alla andra håll noterade Kone fler beställningar. Och även i Kina har en vändning till det bättre nu kunnat skönjas, säger vd Henrik Ehrnrooth.