Hoppa till huvudinnehåll

Trots uppryckningen: SJK ute ur Champions League

Roope Riski, SJK-Bate Borisov, juli 2016.
Roope Riski gav SJK oavgjort i hemmareturen. Roope Riski, SJK-Bate Borisov, juli 2016. Bild: Yle/Tomi Hänninen Roope Riski,Seinäjoen Jalkapallokerho,fotboll

Inte heller den här säsongen har Finland ett lag i fotbollens finrum. SJK föll ut ur Champions League i den andra kvalomgången, trots två gjorda hemmamål mot Bate Borisov.

Fjolårets finländska mästare förlorade det första delmötet i Vitryssland med 0-2 och hade därmed i praktiken inte råd att släppa in några baklängesmål i hemmareturen i Seinäjoki.

De förhoppningarna kom snabbt på skam. Efter en kvart förde Aleksander Karnitskiij upp Bate Borisov i ledning och med en knapp halvtimme på klockan utökade Aleksej Rios till 0-2.

Gästerna ledde därmed matchparet med 4-0 totalt – och allting var över för SJK:s del.

Men hemmalaget lät inte siffrorna rinna iväg, istället gladde man den vältaliga hemmapubliken med två fullträffar. Först reducerade Ariel Ngueukam strax före paus och i den 61:a minuten kvitterade Roope Riski.

SJK behövde ytterligare tre mål för att avancera, men det blev inga fler och matchen slutade oavgjort 2-2. Därmed går Bate Borisov vidare med 4-2 sammanlagt.

SJK – Bate Borisov 2-2 (1-2)
15. Aleksander Karnitskiij 0-1
29. Aleksej Rios 0-2
44. Ariel Ngueukam 1-2
61. Roope Riski 2-2

Bate Borisov vidare med 4-2 totalt.