Hoppa till huvudinnehåll

BBC: England har bestämt sig – Jussi Jääskeläinen välbekant både för föregångaren och efterträdaren

Engelska fotbollsförbundets val uppges ha fallit på Sam Allardyce till vänster. Konkurrenten Steve Bruce till höger.
Engelska fotbollsförbundets val uppges ha fallit på Sam Allardyce till vänster. Konkurrenten Steve Bruce till höger. Engelska fotbollsförbundets val uppges ha fallit på Sam Allardyce till vänster. Konkurrenten Steve Bruce till höger. Bild: Focus Images / All Over Press Sam Allardyce,Steve Bruce

Sam Allardyce kommer att ta över som förbundskapten för det engelska herrfotbollslandslaget.

Allardyce hann träna Sunderland i Premier League sedan oktober 2015. Han var redan aktuell för uppdraget som förbundskapten år 2006 när Sven-Göran Eriksson lämnade det engelska landslaget, rapporterar BBC. Då föll valet ändå på Steve McClaren.

Enligt uppgifter skulle Hulls chefstränare Steve Bruce nu ha varit Allardyce huvudkonkurrent i kampen om det prestigefyllda jobbet. Förutom Bruce uppges också Bournemouths Eddie Howe och USA:s förbundskapten Jürgen Klinsmann ha varit kandidater för uppdraget.

Presenteras på torsdagen

Allardyce tar över efter Roy Hodgson, finsk förbundskapten mellan år 2006 och 2007, som avgick efter förlusten i EM-åttondelsfinalen mot Island.

Det engelska fotbollsförbundet FA:s styrelse sammanträder på torsdagsförmiddagen varefter beslutet förväntas offentliggöras.

Enligt BBC spekuleras den tidigare Manchester United-managern David Moyes och Burnleys manager Sean Dyche vara favoriter att ta över Sunderland inför säsongen som inleds den 13 augusti.

I Premier League har Allardyce tränat Bolton Wanderers, Newcastle United, Blackburn Rovers och West Ham United.

Jääskeläinen välbekant

I Bolton var finska målvakten Jussi Jääskeläinen en av klubbens nyckelspelare under Allardyce tid i klubben (2002–2007). Jääskeläinen spelade även under Allardyce i West Ham (2012–2015), där Jääskeläinens prestationer inte var lika övertygande.

I Hodgsons landslag var Jääskeläinen förstemålvakt åren 2006–2007.