Hoppa till huvudinnehåll

Fotografier på Hanoi Rocks och David Bowie går nära inpå

Vid Logomi finns i sommar en utställning med bilder på Hanoi Rocks.
Hanoi Rocks frontmän gitarristen Andy McCoy och sångaren Michael Monroe Vid Logomi finns i sommar en utställning med bilder på Hanoi Rocks. Bild: Yle/Kalle Mäkelä utställning

På fredag öppnar en fotoutställning med unika bilder på Hanoi Rocks och David Bowie i Logomo. Fotograferna Justin Thomas och Gavin Evans visar en personlig och intim bild av rocklegenderna.

Bilderna på det finska gamrockbandet Hanoi Rocks och den brittiska artisten David Bowie är tagna av rockfotograferna Justin Thomas och Gavin Evans. Både kända fotografer inom musikvärlden.

Det här året är det 35 år sedan Hanoi Rocks första studioalbum Bangkok Shocks, Saigon Shakes, Hanoi Rocks gavs ut. På plats i Logomo i Åbo inför pressvisningen av utställningen var Hanoi Rocks sångare Michael Monroe som gärna ser tillbaka på det glada 80-talet.

- Det väcker många minnen från en fantastisk tid. Det här var bandets bästa tid och jag är glad över att bilderna finns. Justin var en i gänget så vi poserar inte utan bilderna är äkta, säger Monroe.

Michael Monroe ser på bilderna och minns tillbaka.
Michael Monroe var på plats i Logomo och bekantade sig med fotografierna från bandets glansdagar 1982-1984. Michael Monroe ser på bilderna och minns tillbaka. Bild: Yle/Kalle Mäkelä Michael Monroe,Hanoi Rocks

Personliga bilder av legenden David Bowie

Gavin Evans som tagit bilderna på David Bowie följde med den brittiska sångaren, låtskrivaren och skådespelaren under över 50 år av hans karriär. Fotografierna i utställningen ”Bowie – The Session” går nära in på och visar en intim bild av legenden David Bowie. Bowie avled i sviterna av cancer i januari i år.

Fotografierna i utställningen ”Bowie – The Session”
Fotografier i utställningen "Bowie - The Session". Fotografierna i utställningen ”Bowie – The Session” Bild: Yle/Johanna Ventus David Bowie,bowie - the session

Dokumenterade livet under bandets glansdagar 1982-1984

Justin Thomas lärde känna medlemmarna i Hanoi Rocks i London år 1982 och blev god vän med bandet. Utställningen ”Hanoi Rocks 82-84” innehåller fotografier både på och bakom scen. Thomas har fotograferat och dokumenterar resor till Indien, Israel, New York och Storbritannien under bandets glansdagar fram till att bandets trummis Nicholas ”Razzle” Dingley avled i en bilolycka år 1984 och bandet kort där efter splittrades.

Michael Monroe och Razzle från hanoi Rocks.
Michael Monroe tillsammans med Razzle år 1983. Michael Monroe och Razzle från hanoi Rocks. Bild: Yle/Kalle Mäkelä Michael Monroe,razzle,Hanoi Rocks

Utställningen innehåller 105 av Justin Thomas bilder på Hanoi Rocks och 25 av Gavin Evans bilder på David Bowie samt en video med Bowie. Utställningen i Logomo är öppen från 22 juli till 7 augusti.

 • Tre mardrömmar mot Tre Kronor: De gör ont – fortfarande

  Finland lider av ett djupt och kollektivt ishockeytrauma.

  1986 skakades världen av Tjernobylolyckan och Diego Maradonas samarbete med gud. 1991 blev Sovjetunionens svanesång och Mike Powell hoppade 895. 2003 störtades Saddam Hussein och Roger Federer vann sin första Wimbledontitel. Och så minns vi i Finland ”Masken”, ”Sudden” och ”Pebben”. Tyvärr.

 • Snö vid sydkusten kanske redan i natt

  Meteorolog: Bäst att förbereda sig på halka i morgon bitti.

  Det kan snöa på sydkusten redan i natt, uppger Meteorologiska institutet. Under natten kan det komma snöfall från havet som försämrar väglaget.

 • Vintern närmar sig – premiär i Finlands cup i Vuokatti

  Sex tävlingsorter för Finlands cup på skidor 2017-2018.

  Den första snön har redan fallit i Lappland och till veckoslutet blir det också längdskidåkningspremiär på Yles kanaler när det första av totalt sex tävlingsveckoslut i Finlands Cup på skidor går av stapeln i Vuokatti.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland