Hoppa till huvudinnehåll

Polisen i Nice utreds efter beskyllningar om dåliga säkerhetsåtgärder

Lastbilen som körde på människor i Nice på torsdagskvällen.
Lastbilen som användes till att köra på människor i Nice. Lastbilen som körde på människor i Nice på torsdagskvällen. Bild: EPA / ANDREAS GEBERT Nice,Frankrike,terrorattacker

Frankrikes regering gav på torsdagen order om en utredning av hur polisen hade skött säkerhetsarrangemangen i Nice, där över 80 människor dödades av en man som körde på dem med lastbil förra veckan.

Begäran om en utredning kom efter flera rapporter i den franska pressen om bristfälliga polisåtgärder och mörkanden.

Libération uppgav att polisens påståenden om att det avspärrade området vid strandpromenaden bevakats av flera polisbilar inte stämde.

Strandpromenaden var avspärrad för att folk skulle kunna flanera fritt då det var Frankrikes nationaldag. Lastbilen kunde dock köra rakt in i det avspärrade området via trottoaren, som hade lämnats obevakad.

Enligt veckotidningen Canard Enchainé hade polisen tänkt visitera folk systematiskt nära det avspärrade området, men övergett planerna på grund av personalbrist.

Gärningsmannen hann köra cirka två kilometer längs den avspärrade sprandpromenaden och meja ner människor med sin lastbil innan han sköts ihjäl av polisen.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes