Hoppa till huvudinnehåll

Spring och vinn ett sandlass i Vessörundån

vessörundan-affish
Vessörundån annonserar. vessörundan-affish Bild: YLE/Stefan Paavola affish

Torsdag kväll är det dags för den femte upplagan av den tio kilometer långa Vessörundån i Borgå.

Rutten varierar år från år. I år består rutten av både grus- och asfaltsvägar.

- Det är ju lite monotont att varje år springa på samma vägavsnitt och dessutom vill vi också visa upp Vessö och vad vi har att erbjuda. Vyerna på Vessö är vackra oberoende var man springer, säger Anders Weckström, suppleant i styrelsen för Vessölandets ungdomsförening och medlem i arrangörskommittén för Vessörundån.

anders weckström
Anders Weckström anders weckström Bild: YLE/Stefan Paavola vessörundan

Springa eller promenera

Man kan välja om man springer den 10,3 kilometer långa Vessörundån på tidtagning eller om man vill springa eller promenera en kortare sträcka på 6,5 kilometer utan tidtagning.

Förra sommaren deltog cirka 150 löpare och motionärer och arrangörerna tror på samma deltagarantal i år.

- Loppet kör igång på torsdag klockan 18.30 men före det har vi ledd uppvärmningsgymnastik. Det finns saftstationer längs med rutten och också efter målgång. Då bjuder vi också på våfflor för deltagarna, berättar Weckström.

Avvikande pris

Som i alla idrottstävlingar blir det också prisutdelning.

- Vi har så kallade "vesötypspriser" - lite avvikande och originella kanske. Vad sägs om ett sandlass eller ett vedlass, undrar Weckström.

Den som inte har möjlighet att springa Vessörundån torsdagen den 21.7.2016 får en chans att springa igen nästa vecka. Den 30 juli går nämligen Sarvsalö-åttan av stapeln på Vessös grannö Sarvsalö. Det loppet är en halvmaraton på 21 kilometer.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland