Hoppa till huvudinnehåll

Fem tips för att köra bensinsnålt med båten

Enligt Jussi Lehti, servicechef på båtförsäljningsföretaget Waltic, är båtfolkets körstil en betydligt större bränsletjuv än en stor motor. Här är fem tips för hur du sparar flera liter bränsle per körtimme med en vanlig motorbåt.

Läs mera:

Stora båtmotorer blir vanligare – ekonomisk körstil sparar flera liter bränsle i timmen

Motoreffekten för nyregistrerade båtar har ökat sedan början av förra året och större motorer betyder större bränsleförbrukning. Men med några enkla knep går det att spara över 10 liter bränsle per körtimme med en vanlig motorbåt. Läs också: Stora skillnader på båtmackarnas bränslepris - kolla listan för prisläget vid din hamn

Läs mera:

Stora skillnader på båtmackarnas bränslepris - kolla listan för prisläget vid din hamn

Det går att spara tiotals euro per tankning, beroende på var i skärgården man tankar båten, visar Yle Nyheters kartläggning. De billigaste båtmackarna kan konkurrera med bensinstationerna på land medan de dyraste tar ett literpris på närmare 2 euro för bensinen och 1,7 euro för diesel. Läs också: Billigast att tanka båten i Ingå