Hoppa till huvudinnehåll

Räikkönen: Vi måste börja vinna

Kimi Räikkönen lyssnar på musik.
Kimi Räikkönen ligger på tredje plats i VM-serien. Kimi Räikkönen lyssnar på musik. Bild: xpbimages.com Kimi Räikkönen,Scuderia Ferrari

VM-serien i formel 1 fortsätter under veckoslutet i Ungern. Kimi Räikkönen säger att Ferrari nu är starkare än på Silverstone för två veckor sedan.

Hungaroring utan för Budapest är en bana som Kimi Räikkönen känner väl till och som han trivs på. Under sin formel 1-karriär har han stått på prispallen i sju av tretton tävlingar i Ungern. En seger har det blivit, 2005.

För att han även i år ska få stå på prispallen gäller det för Ferrari att förbättra jämfört med den senaste tävlingen på Silverstone.

– Jag är säker på att vi är starkare nu än på Silverstone. Jag vet inte om farten räcker till prispallen men jag tror att vi är väldigt nära.

– Vi måste göra ett hårt arbete så att vi kan kämpa om de bästa placeringarna. Bilen är bättre nu än i början av säsongen men ändå inte tillräckligt bra, säger Räikkönen på en presskonferens inför helgens tävling.

”Måste börja vinna”

Efter tio tävlingar ligger Räikkönen på tredje plats i VM-serien. Avståndet upp till tätduon Nico Rosberg och Lewis Hamilton är ändå över 60 poäng.

– På vissa banor har vi varit med i täten men på andra har vi haft problem. Vi måste börja vinna nu, målsättningen är att kämpa om segern med båda bilarna och kriga om mästerskapet.

– Det är ändå mycket kvar av säsongen så mycket kan hända, säger Räikkönen.

Ungerns GP körs på söndag klockan 15.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport