Hoppa till huvudinnehåll

Allardyce: "Den största utmaningen i min karriär"

Sam Allardyce tar över det engelska landslaget i fotboll.
Sam Allardyce tar över det engelska landslaget i fotboll. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Sam Allardyce

På måndagen mötte Sam Allardyce för första gången pressen som ny engelsk förbundskapten och kallade direkt jobbet för den största utmaningen i karriären.

Allardyce efterträder Roy Hodgson på posten i efterdyningarna av en åter allt för tidig sorti från ett fotbollsslutspel.

– Det här blir den största utmaningen i hela min långa karriär och jag hoppas jag kan vara lika framgångsrik nu som under karriären så här långt.

Den 61-årige "Big Sam" Allardyce har under de senaste 20 åren tränat Blackpool, Notts County, Bolton, Newcastle, Blackburn, West Ham och Sunderland.

Hans kontrakt med det engelska landslaget är tvåårigt.

Hur kommer "Big Sam" att lyckas som förbundskapten?

Som vanligt, uttåg i kvartsfinalskedet
40.4% (21 röster)
K-A-T-A-S-T-R-O-F - England bommar redan i kvalet
19.2% (10 röster)
Missräkning, utslagna i åttondelsfinal
17.3% (9 röster)
Lysande, når semifinal vid VM 2018
13.5% (7 röster)
Flopp, England åker hem efter gruppsspelet
5.8% (3 röster)
Succé, finallag vid VM i Ryssland
3.8% (2 röster)
Antal avgivna röster: 52

"Jag har räddat klubbar och aldrig blivit nedflyttad"

Under karriären har de stora pokalerna lyst med sin frånvaro, men Allardyce påpekade att det finns andra sätt att lyckas som tränare också.

– Angående det faktum att jag inte vunnit några pokaler kan jag bara beklaga att jag som engelsman aldrig fått chansen att leda ett topplag i Premier League.

– Jag har däremot aldrig blivit nedflyttad och jag har räddat föreningar längs med vägen. Även om det inte är samma sak som att vinna titlar är det fina meriter, sade Allardyce enligt BBC.

Allardyce fick också frågan huruvida Wayne Rooney kommer att fortsätta leda landslaget i egenskap av kapten, men den frågan vägrade han ta ställning till innan han träffat spelarna och sin stab.

– Det är allt för tidigt för att uttala sig i den frågan.