Hoppa till huvudinnehåll

För ett wild card den 18-årige världsåttan i spjut till Rio?

Neeraj Chopra kastade nytt världsrekord i för 20-åringar i Polen.
Neeraj Chopra kastade nytt världsrekord i för 20-åringar i Polen. Neeraj Chopra kastade nytt världsrekord i för 20-åringar i Polen. Bild: imago/Beautiful Sports/ All Over Press neeraj chopra,spjutkastning

I söndags vann indiern Neeraj Chopra VM-guld för under 20-åringar i spjut i Polen med ett monsterkast på 86,48 meter. Trots den imponerande bågen är 18-åringen inte OS-aktuell, men nu hoppas det indiska friidrottsförbundet på ett wild card.

Indiska friidrottsförbundet (AFI) har enligt dess president Adille Sumariwalla närmat sig det internationella förbundet och dess president Sebastien Coe brevledes. På AFI hoppas man nu att Chopra får chansen att visa upp sig i Rio.

– Chopras resultat är visserligen ett världsrekord på juniornivå, men han är statistikåtta i världen med sitt resultat när man beaktar alla seniorer i hela världen. Vi har skrivit ett brev till IAAF och hoppas nu att han Chopra kan få ett wild card, säger Sumariwalla i Times of India.

Se video på kastet på YouTube.

Friidrottarna skulle vara anmälda från Indien före den 11 juli, men förbundet hoppas att dess nyaste stjärnskott kan få en andra chans.

Förutom att Chopras båge i Bydgoszcz var ett världsrekord för juniorer, är det också det nya gällande nationsrekordet för seniorer i Indien. Kastet hade också räckt till ett OS-guld i London för fyra år sedan.

Europamästaren Zigismunds Sirmais från Lettland innehade det tidigare världsrekordet 84,69.

Hoppa över Twitterpostning

Orsaken till att Chopra inte tidigare nominerades till Rio var att han inte lyckades kasta över OS-gränsen på 83 meter i tid.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport