Hoppa till huvudinnehåll

De bästa poddarna i sommarhettan

Svenska Yle poddar.
Ett urval av Svenska Yles poddar. Svenska Yle poddar. svenskaylepodd

Vare sig du slappar i solstolen, sover i tält i skogen eller sliter hårt på sommarjobbet så finns det en viss form av underhållning som passar perfekt i sommarhettan. Svenska Yles podcasts bjuder på en passlig kompott av humor, djupsinniga diskussioner och en och annan mordutredning. Här listar vi poddarna du inte får missa.

Ted & Kaj

Ted & Kaj
Ted & Kaj Bild: Eva Lingon ted & kaj

Ted & Kaj tar ingen semester utan bjuder på högklassig underhållning sommaren lång. Eller vad sägs om diskussioner om en traumatisk fästingupplevelse, hur män öppnar flaskor och det utsökt konstnärliga i ett välavbildat rövhål. Bara för att nämna några. Många skrattanfall utlovas, så lyssna med fördel när du befinner dig bland folk. Lyssna på alla avsnitt här.

Knapphandlarens hämnd

År 1999 exploderar en bomb mitt i centrum på Storgatan i Jakobstad. Förödelsen är stor och många är chockade - vad har hänt? Poddserien Knapphandlarens hämnd nystar i en historia som innefattar både mordbränder, hotbrev och ett bombdåd som skakade hela Österbotten. Lyssna på alla avsnitt på Arenan eller Soundcloud.

Ordet med Magnus och Nicke

Ordet är en podd av Magnus och Nicke
Ordet är en podd av Magnus och Nicke Bild: Yle / Petter Sandelin / Ann-Catrin Granroth magnus och nickes podd

I augusti sänder Magnus och Nicke sitt sista avsnitt av Veckoslutskommittén tillsammans. Sorgligt så klart, men misströsta inte! Som tur är så finns det flera avsnitt av podcasten Ordet som du kan lyssna på när saknaden blir för stor. Konceptet är enkelt: ett ord, en podd. Bland annat snackas det om misstag, felsägningar och rasism. Håll till godo och lyssna här.

Game of Thrones-podden

Game of thrones-podden med My, Ted och Anka.
Game of thrones-podden med My, Ted och Anka. Bild: YLE / Ted Forsström game of thrones

Om du är ett stort Game of Thrones fan får du inte missa denna podd! Även om den sjätte säsongen av serien (tyvärr) är slut så finns det ju massor av detaljer som fortfarande kan ventileras och divideras. Vem borde egentligen sitta på tronen och vem kan lika gärna gå och gömma sig under en sten? My Tengström, Ted Forsström och Anka Granroth håller i trådarna och här kan du lyssna på avsnitten.

Mammapolis

Sandra Helsing och Maria Sundblom Lindberg i bild.
Sandra Helsing och Maria Sundblom Lindberg i bild. Bild: Yle / Therese Axén maria sundblom lindberg

Mammapolis är en podd om vuxna kvinnors liv och tillkortakommanden. I denna självutlämnande och underhållande podd bjuder Maria Sundblom Lindberg och Sandra Helsing på sina funderingar kring allt det där som många knappt vågar tala om. Allt från kropp, skam, kärlek och förlåtelse till den djupaste sorg ryms med. Här kan du lyssna på alla avsnitt.