Hoppa till huvudinnehåll

Hund släpades efter bil av misstag

Landsväg
Arkivbild. Landsväg Bild: Yle/Katarina Andersson pernå

För en vecka sedan såg några personer en hund släpas efter en bil i Immersby, Sibbo. Polisen har nu löst fallet.

Några personer hade i lugn och ro suttit i sin trädgård i Immersby då de blev vittne till att en hund släpades efter en bil som körde förbi. Fallet fick mycket uppmärksamhet på sociala medier då personerna skrev om det de hade sett.

Polisen meddelar nu att hundens ägare har tagit kontakt med dem och att det hela har visat sig vara ett misstag.

Familjens 13-åriga hanhund hade undantagsvis bundits fast vid bilens krok medan bilen stod på gården. Orsaken var att familjens andra hund, en tik, hade löptid.

Hundens ägare hade antagit att hunden var i bilen då hen stängde bakluckan och körde iväg till ett nära beläget stall. Väl framme vid stallet märkte chauffören att hunden hade avlidit då den dragits bakom bilen.

För att ett fall ska klassas som djurskyddsbrott måste det vara avsiktligt gjort eller finnas tecken på grov vårdlöshet. Enligt polisen misstänker man i det här fallet ingendera och därmed misstänks hundägaren inte för brott.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland